Archiefarchief

Nieuwsbrieven 2017

Tips promenad 2017

Lezingen en bijeenkomsten
- De Færöer eilanden - West-Noorwegen, van Vågsøy tot Kristiansund - Reis mee naar het land van de middernachtzon - Natuur en cultuur in het hoge Noorden - 17 mei viering in Kautokeino - Sankt-Hans/Midsommar-viering bij familie Ebbens in Saasveld - Rond de Sont - De cultuur en het leven in een dorp in Fins Lapland - Van laag en plat naar hoog en ruig, Gotland in de Oostzee en de Höga Kusten aan de Botnische Golf - Luciaviering.

Nieuwsbrieven 2016

Tips promenad 2016

Lezingen en bijeenkomsten
- De natuur in Scandinavië gefilmd - Kraanvogels in het natuurgebied Hornborgasjön - Ådalsleden - Beren in Finland - Ivar Aasen en de twee talen van Noorwegen - Sankt Hansviering - Winterwonderen in Lapland - Scandinavië, tussen middernachtzon en noorderlicht - Spitsbergen/Svalbard als internationaal platform voor poolonderzoek - Lucia.

Nieuwsbrieven 2015

Tips promenad 2015

Lezingen en bijeenkomsten
- Het Noorderlicht - Een winters avontuur onder en boven de Poolcirkel - Hollanders in Noorwegen, interactie in de Gouden Eeuw - Gotland met Fårö en Stora Karlsö - Speelmansmuziek - Sankt Hansviering - Een geologische voorjaarsvakantie op Møn en Sjælland - 400 jaar Vriendschap tussen Nederland en Zweden - De moderne doorbraak in de Scandinavische kunst, Kunstenaars en kunst uit het Noorden op reis door Europa - Lucia.

Nieuwsbrieven 2014

Tips promenad 2014

Lezingen en bijeenkomsten
- Bergslagen, de bakermat van de Zweedse ijzerindustrie - Zweedse troubadours - Op weg naar IJsland - Finland, onbekende partner in het Noorden - 35 jarig bestaan - Op reis door de fascinerende natuur van Noorwegen - Ontdek Zweden te voet - De offshore activiteiten van Het Deense bedrijf Mærsk - In de voetsporen van de saga’s. IJslanders en hun middeleeuwse erfgoed - Lucia.

Nieuwsbrieven 2013

Tips promenad 2013

Lezingen en bijeenkomsten
- Artica/Antarctica - Een zomercursus in de Höga Kusten - Scandinavische componisten en hun muziek - Scandinavisch Design - Altijd Noorwegen - Sankt Hans - Groenlandse taalpolitiek, strijd tussen Groenlands en Deens - Omfietskunst - Peer Gynt - Lucia.

Nieuwsbrieven 2012

Tips promenad 2012

Lezingen en bijeenkomsten
- Edvard Munch - Jokkmokks wintermarkt - Wandelen onder de Noorderzon - Scandinaviërs en Friezen in de Vikingtijd - Van wie is de Noordpool - Norges Nasjonaldag - Wandelen in Zweden - Hans Christiaan Andersen als reizige - De Edda - Lucia.

Nieuwsbrieven 2011

Lezingen en bijeenkomsten
- Uppsala-in het voetspoor van Linnaeus - Scandinavische markt door eigen leden -  Art Nouveau in Noord Europa - Bergwandelen in Noorwegen - Norges Nasjonaldag - Het Kautokeino-oproer - Sankt Hans - Een toeristische reis aan de hand van Arn Magnusson - Met de groeten uit Riga - De Kalevala - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Baltische staten - Industrieel erfgoed Zweden - Gotland - Finland - Norges nasjonaldag - Pelgrimeren naar Nidaros - Sankt Hans - Bellman - Sledehonden - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Zweedse schilder Anders Zorn - Hurtigruten - voorjaar/zomer in Zweden - 6e Lustrum SVTwente - Norges nasjonaldag - Fjorden/sneeuw/ijsvelden in het noorden - Sankt Hans - IJsland - Akseli Gallen-Kallela - Færøer - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Reizen door Scandinavië - Orka’s/zeearenden/noorderlicht - Hoe eeuwig zingen de bossen? - Ontmoetingen” in Scandinavië - Norges Nasjonaldag - Linnaeus in Nederland - Sankt Hans - Overblijfselen van de Vikingtijd - Bjarni Skuli Ketilsson - Per kajak over het ijskoude water van Groenland - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Literaire voordracht Zweeds boekenclubje - Te voet door het Setesdal - Rondje IJsland - Land en volk Zuiderlijk Noorwegen - Norges Nasjonaldag - Natuur in Lapland - Sankt Hans - Spitsbergen - Samisch tindraad - De vrouwen van Henrik Ibsen - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Scandinavische markt door eigen leden - Quiz door Ans en Hans - Scheepsbouw en industrie in Scandinavië - Hans Christian Andersen als reiziger - Norges nasjonaldag - Natuur en wildlifeschilder Ge Nijhuis - Sankt Hans - Scandinavisch design - Landschap en natuur boven de poolcircel - Symboliek in Zweedse kerkjes - Lucia.

Lezingen en bijeenkomsten
- Drie voordrachten door eigen leden - Reis door Finland - Foto-expeditie naar Spitsbergen - Linnaeus op Gotland en Öland - Norges nasjonaldag - Wandelen tussen Noord-Østerdal en de Zweedse grens - Sankt Hans - Trollen e.d. in de Noorse cultuur - Dialezing Öland en Kalma - , Diaporama over IJsland - Lucia.

logo svtwente