Bibliotheek

Een aantal leden heeft een gigantische verzameling Scandinavische boeken. Bent u op zoek naar een bepaalde uitgave? Mail de webmaster (webmaster@svtwente.nl) of maak gebruik van het Contact formulier.

Scandinavisch Boekennieuws en Tips

Uitleen exemplaren

Deze boeken zijn als presentexemplaar in ons bezit gekomen en zijn te reserveren op een clubavond. Zie onze Agenda.

- De zeven broers,  van Aleksis Kivi

Het boek is een metafoor voor de verzelfstandiging van Finland (op 6 december 100 jaar geleden).

Opnieuw vertaald, Uitgeverij: Athenaeum

zeven broers
klik voor uitgebreide informatie

- De kat van Dovre en andere Noorse volkssprookjes,
van Asbjørnsen en Moe

De kat van Dovre en andere Noorse volkssprookjes bevat 35 sprookjes uit de beroemde verzameling van de Noorse auteurs Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) en Jørgen Moe (1813-1882).

Uitgeverij: Wilde aardbeien

kat

- Thuis in Noorwegen, Nederlandse emigranten vertellen,
door Jeannet Appelo

Uitgever: Vandorp Uitgevers

appelo

- De Paarden van Tarkovski

Pia Tafdrup
‘Ik zie mijn leven als een getuigenis van de tijd waarin ik geleefd heb en ook al maak ik gebruik van mijn eigen leven, ik geloof dat het zo algemeen is dat anderen er hun eigen leven in kunnen lezen, zodat het een herkenning wordt van de tijd.’

Uitgeverij: Wilde aardbeien

paarden

- Tussen de Rendieren Geboren

Lillian van Bael
De vlucht is het eerste deel uit de reeks Tussen de rendieren geboren, dat zich afspeelt tijdens de Grote Noordse Oorlog rondom het jaar 1700. Voor de Sámi – in de volksmond Lappen genoemd – is dit een moeilijke tijd. Ze overleven dankzij hun rendieren en trekken hiervoor naar voedselrijke gebieden. Hun nomadische bestaan in Noorwegen wordt echter bemoeilijkt door de oorlog en door boeren die zich in toenemende mate in het trekgebied van de rendieren vestigen.

Uitgever: Palmslag

rendieren

- Zwarte Ogen, door Thijs Feuth

Karel Marsman, een uiterst succesvolle advocaat met uitzicht op een leerstoel aan de universiteit, stopt plotseling met zijn werk en onttrekt zich aan het maatschappelijk bestaan door, zonder zijn vrouw er vooraf van op de hoogte te brengen, naar het noorden te reizen.

Uitgever: De Arbeiderspers

zwarte ogen

Boekennieuws

- Gratis e-book:

Noorsche Mythen uit de Edda’s en de Sagen

Door H. A. Guerber
Bewerkt door Dr H. W. Ph. E. v. d. Bergh v. Eysinga.

Tweede druk.
Zutphen.—W. J. Thieme & Cie.

noorse mythen
klik op het plaatje

- De Noorse Boekenwinkel

Op de website van De Noorse boekwinkel vindt u een zeer gevarieerd aanbod aan nieuwe en tweedehands Noorse boeken. Zowel lesmateriaal als lectuur is hier te vinden.

Klik op logo
boekwinkel

- Het vierde deel van Knausgård is uit!

Na Herfst, Winter en Lente is nu het slotdeel Zomer verschenen.

knausgard

uitgever: De Geus

- Dichten met Bragi en de goden

Stan Barmentloo

In deze dichtbundel wordt kennis over deze Noordse mythologie verwerkt in prachtige verhalen en gedichten (inclusief toepasselijke illustraties), gedichten die oorspronkelijk in het Zweeds geschreven zijn.

bragi
klik op plaatje

- Qivittoq, Verhalen uit Groenland

Ole Korneliussen
Qivittoq. Verhalen uit Groenland bevat vijf korte verhalen van de Groenlandse auteur Ole Korneliussen (*1947). De verhalen verschenen oorspronkelijk in 1992 onder de titel Uumasoqat (Het andere dier) en werden door de auteur zelf in het Deens herschreven (Det andet dyr, 1998). De bundel werd in 1999 genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad.

groenland

- Zweden - Het land van Johnny Ohlsson en de raggarbilar

Zweden is een raadselachtig land, dat zijn geheimen niet snel prijsgeeft. Fotograaf en schrijver Peter Timmerman doorkruist het  land op zijn fiets en legt niet alleen de intieme natuur vast, maar ook steden, dorpen en het sobere winkeltje van Johnny Ohlsson. Leuk boekje. Een aanrader!

zweden

- Cool - Wat wij kønnen leren van Scandinaviërs

Een boek vol inspirerende verhalen waarom ze in het Noorden zo goed zijn in design en nieuwe technologie, een minister op een werkdag na de lunch gerust gaat zwemmen met  haar dochter, enz. Leuk en interessant boek van Martin Vos, Gert-Jan Hospers en Marco Krijnsen.

cool

- De Verspringer

In 2008-2009 heb ik een cursus Noors gevolgd, samen met mijn vriendin Corrie. In 2011 heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben naar Noorwegen geemigreerd. Over dit proces, alles wat ik tegenkwam heb ik een boek geschreven: 'De Verspringer'.
Franke Visser

verspringer

- Voor Zweden-enthousiasten:

Website van E-BÖCKER FRÅN AKADEMIBOKHANDELN OCH BOKUS.
Als je je bij deze website aanmeldt, dan kun je via creditcard goedkoop Zweedse E-books downloaden. Voor diegene, die zijn Zweeds lezen op peil wil houden, is dit een goedkope manier om Zweedse boeken via de laptop of de E-reader te lezen. Ook prettig als je op vakantie bent en je niet je hele camper/caravan met boeken vol wilt proppen.
Klik op het logo:

dito

bokus

Gratis tellen en statistieken voor uw website op www.motigo.com