Scandinavisch Filmnieuws

filmhuis Concordia

concordia

Theaterzaal - Oude Markt 15
Enschede

Titel

Beschrijving

Wanneer?

Den Skyldige

Deense film van Gustav Möller

DK, 2018,
85 minuten,
Deens gesproken,
Nederlands ondertiteld

Zenuwslopend spannende thriller die zich geheel afspeelt in de meldkamer van de alarmcentrale.
Bekroond met de publieksprijzen op de filmfestivals van Sundance én Rotterdam.

Asger Holm is een voormalige politieagent die nu bij de alarmcentrale werkt. Hij beantwoordt een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plots wordt verbroken begint er een zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de bedreigde vrouw te redden. Hij komt er echter al snel achter dat hij met een misdrijf te maken heeft dat veel groter is dan hij in eerste instantie dacht.

The Guilty is een razend spannende thriller. Dankzij razend knap gebruik van maar heel weinig middelen. De hele film is opgenomen in de meldkamer van de alarmcentrale. Als kijker volg je alle (telefoon-)gesprekken die Asger voert.

De film ging in januari in wereldpremière op het filmfestival in Sundance en werd er bekroond met de publieksprijs. De week erna won de film ook de publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam.

dinsdag 23 oktober, 19.15 uur

woensdag 24 oktober, 19.15 uur

zondag 28 okterber,
voor het laatste bij Concordia te zien!

skyldige   skyldige

Meer informatie op de website van Concordia

VERWACHT

Gräns (Border)

Zweedse film van Ali Abbasi 

In Cannes bekroonde, uitzonderlijke combinatie van liefdesverhaal, Scandinavische folklore, misdaaddrama én bovennatuurlijke thriller!

Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd. Nu moet ze kiezen of ze Vore’s schokkende waarheid zal accepteren.

klik voor meer informatie

grens


 

filmhuis Oldenzaal

concordia

Theater De Bond - Molenstraat 25
Oldenzaal

Titel

Beschrijving

Wanneer?

p.m.

p.m.

p.m.

p.m.

Meer informatie op de website van Filmhuis Oldenzaal


- Scandinavië leeft in Twente -

logo

Gratis tellen en statistieken voor uw website op www.motigo.com