SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE

aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Entree niet-leden en introducés: € 4,--
Voor informatie, afmelden, hulp, noodgevallen: tel. 06 51 24 86 69

Het scheepstoerisme naar Spitsbergen nam sinds de pionierstijd in de jaren tachtig een enorme toevlucht.
Toen nog praktisch onbekend bij het grote publiek verschijnt de afgelegen poolarchipel vandaag de dag met enige regelmaat in de media en trekt bezoekers van alle continenten.
Veel minder bekend is dat Nederlandse schepen nu zeer waarschijnlijk nooit zo'n prominente rol in het gebied zouden spelen als zeevaarder en ontdekkingsreiziger Willem Barentsz het gebied in 1596 niet had ontdekt.

Lex Wagenaar zal ons iets vertellen over het onstaan van, herinneringen aan en verhalen over de eerste Nederlandse toeristische scheepsreizen naar het noordpoolgebied.

scheepstoerisme

Volgende bijeenkomsten in 2018

2018: 9 november, 14 december (Luciaviering).
2019: 11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei.
Natuurlijk alles onder voorbehoud.

Concordia

Concordia Film | Theater | Beeldende kunst is een culturele instelling in Enschede. En in hun filmzalen vertonen ze regelmatig films uit Scandinavië.
Sinds kort staat er op onze website een verwijzing naar deze films. De links op de beginpagina en de Agenda verwijzen naar de pagina Scandinavisch Filmnieuws.
Op de pagina Scandinavisch Filmnieuws staat een link naar de website van Concordia voor nog meer informatie en voor het bestellen van kaarten.

Ondervindt u onverwachte problemen bij het bereiken van Stefans-Hof? Bel 06 12 65 57 80. Iemand van het bestuur haalt u dan op. Indien nodig is een rolstoel beschikbaar.

Deze nieuwsbrief vindt u ook altijd op onze website www.svtwente.nl onder www.svtwente.nl/nieuwsbriefActueel.html

Gratis tellen en statistieken voor uw website op www.motigo.com