SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE

e-mail: svtwente@xs4all.nl

www.svtwente.nl

Nog even geduld S.V.P.

Aan de nieuwsbrief voor de komende clubavond wordt gewerkt!!
Zie onze Agenda.

secretaris
STEFANS-HOF, Grotestraat 207 , Borne
aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Entree niet-leden en introducés: € 4,--
Voor informatie, afmelden, hulp, noodgevallen: tel. 06 22 88 07 02

Volgende bijeenkomsten in 2018

9 maart, 13 april, donderdag 17 mei (Jubileumviering), 21 september, 12 oktober, 9 november, 12 december.

Natuurlijk alles onder voorbehoud.

Contributienota

Misschien hebt u de contributie voor 2018 nog niet betaald.
Als dat inderdaad zo is, raden wij u aan om dat dan nu per ommegaande alsnog te doen. Daarmee helpt u ons erg en bespaart u ons en uzelf onnodige kosten.
Uw betaling zien wij graag uiterlijk vˇˇr 1 maart tegemoet.
De contributie (€ 30,-- per gezin en € 20,-- individueel) gaarne overmaken op rek.nr. NL 56 INGB 0003 9308 10 t.n.v. Scandinavische Vereniging Twente.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Nieuw: uitleen boeken

Sinds enige tijd heeft de SVT een aantal boeken in eigendom.
Deze zijn als presentexemplaar in ons bezit gekomen.
Tijdens onze bijeenkomsten zullen we voortaan de boeken klaarleggen bij de ingang, waar de registratie van bezoekers plaatvindt. Ge´nteresserden kunnen dan de boeken inkijken en eventueel een boek enkele weken lenen om thuis te lezen.
Het gaat om de volgende boeken:

De kat van Dovre en andere Noorse volkssprookjes

Asbjørnsen en Moe

De paarden van Tarkovski

Pia Tafdrup

Tussen de rendieren geboren

Lilian van Bael

Zwarte ogen

Thijs Feuth

De zeven broers

Aleksis Kivi

Thuis in Noorwegen, Nederlandse emigranten vertellen

Jeannet Appelo

Jubileumviering 40 jaar Scandinavische Vereniging Twente

Op 18 januari 1978 is onze vereniging officieel opgericht.

Wij vieren dat op donderdag 17 mei 2018 op grootse wijze in en rondom het Natuurvriendenhuis Krikkenhaar te Bornerbroek.
Het is ook een bijzondere dag in verband met Grunnlovsdag (Norges nasjonaldag).

De jubileumcommissie heeft een grandioos programma georganiseerd met vele gezellige activiteiten.
Wij willen tevens een lunch en een buffet aanbieden in Scandinavische sfeer.

Het programma zal duren van 11:00 tot 19:30.

De vereniging heeft voor de viering van het jubileum een extra bedrag gereserveerd, waardoor de bijdrage van de leden is verlaagd.

Wij vragen nu aan de deelnemers een bijdrage van € 15,00 per persoon.

Wilt u zich vóór 1 mei opgeven, zodat wij weten op hoeveel deelnemers wij op 17 mei kunnen rekenen?

U kunt uw bijdrage overmaken naar onze bankrekening:

NL56 INGB 0003 9308 10
t.n.v. SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE,
onder vermelding van: jubileumviering

Met enkele muisklikken kunt u zich hier aanmelden:
http://www.svtwente.nl/vraag_jubileum.html (klik erop of kopieër de link in uw browser).

Lukt het niet? Bel dan Arie Willigenburg, tel. (0546) 86 09 73

Als u zich reeds opgegeven heeft, dan hoeft u dat niet opnieuw te doen. Uw opgave is dan al bekend bij de penningmeester.

Loppis

We willen 17 mei bij de jubileumviering een “Loppis” organiseren.
Hierbij hebben we inbreng van uw zijde nodig.
Bent u bezig in de wintermaanden ruimte te scheppen in uw huis en hebt u Scandinavische spullen/ hebbedingetjes waar u afstand van wilt doen, dan is dit uw kans!! Alle handzame dingen zijn welkom, zoals souvenirs, reisgidsen, prenten, kaarten, gebaksbordjes, leuke trollen etc. Dingen met een redelijke waarde mag u van een minimumprijs voorzien.
De opbrengst gaat in de verenigingskas.
Het is de bedoeling dat u datgene wat niet van eigenaar verwisselt weer meeneemt naar huis.
Dus kijk thuis wat u allemaal wilt missen!

loppis

Ondervindt u onverwachte problemen bij het bereiken van Stefans-Hof? Bel 06 51 24 86 69. Iemand van het bestuur haalt u dan op. Indien nodig is een rolstoel beschikbaar.

Deze nieuwsbrief vindt u ook altijd op onze website www.svtwente.nl onder www.svtwente.nl/nieuwsbriefActueel.html