SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE

e-mail: svtwente@xs4all.nl

www.svtwente.nl

Nog even geduld S.V.P.

Aan de nieuwsbrief voor de komende clubavond wordt gewerkt!!
Zie onze Agenda.

secretaris

contributienota

Nieuwe leden

Gerrit en Diny Ligtenberg zijn lid van onze vereniging geworden. Hartelijk welkom!

Volgende bijeenkomsten in 2018

9 februari, 9 maart, 13 april, donderdag 17 mei (Jubileumviering)

Natuurlijk alles onder voorbehoud.

Nieuwe Noorse kroon-biljetten

De Noorse Bank heeft nieuwe bankbiljetten uitgegeven. De oude bankbiljetten van 100 NOK en van 200 NOK vervallen op 30 mei 2018, zie ook op de beginpagina van onze website.
Ons bestuurslid Bob Verschoor heeft aangeboden om voor allen die dat wensen de (papieren) Noorse kronen bij een bank in te wisselen en ieder z’n inleg in euro’s terug tegeven. Daarvoor moet men vˇˇr 1 februari 2018 z’n oude kronen bij Bob inleveren.

Nieuwe leden voor het bestuur gevonden

Op de eerstvolgende ALV in februari 2018 zullen Inge van Gemert en Leo van Gemert aftreden als bestuurslid. Leo blijft wel onze webmaster. We hebben dus twee nieuwe bestuursleden nodig.
Gelukkig hebben twee van onze leden zich intussen bereid verklaard om toe te treden tot het bestuur. Het zijn Harko Bouwens en Yvonne Ponsteen.
Met uw goedkeuring kunnen zij in de ALV van februari daadwerkelijk ge´nstalleerd worden en dan zijn we als bestuur weer compleet.

Nieuw: uitleen boeken

Sinds enige tijd heeft de SVT een aantal boeken in eigendom.
Deze zijn als presentexemplaar in ons bezit gekomen.
Tijdens onze bijeenkomsten zullen we voortaan de boeken klaarleggen bij de ingang, waar de registratie van bezoekers plaatvindt. Ge´nteresserden kunnen dan de boeken inkijken en eventueel een boek enkele weken lenen om thuis te lezen. Het gaat om de volgende boeken:

De kat van Dovre en andere Noorse volkssprookjes

Asbjørnsen en Moe

De paarden van Tarkovski

Pia Tafdrup

Tussen de rendieren geboren

Lilian van Bael

Zwarte ogen

Thijs Feuth

De zeven broers

Aleksis Kivi

Gewijzigde eigen bijdrage!

Jubileumviering 40 jaar Scandinavische Vereniging Twente

Op 18 januari 1978 is onze vereniging officieel opgericht.

Wij vieren dat op donderdag 17 mei 2018 op grootse wijze in en rondom het Natuurvriendenhuis Krikkenhaar te Bornerbroek. Het is ook een bijzondere dag in verband met Grunnlovsdag (Norges nasjonaldag).

De jubileumcommissie heeft een grandioos programma georganiseerd met vele gezellige activiteiten. Wij willen tevens een lunch en een buffet aanbieden in Scandinavische sfeer.

Het programma zal duren van 11:00 tot 19:30.

De vereniging heeft voor de viering van het jubileum een extra bedrag gereserveerd, waardoor de bijdrage van de leden is verlaagd.

Wij vragen nu aan de deelnemers een bijdrage van € 15,00 per persoon.

Wilt u zich vóór 1 mei opgeven, zodat wij weten op hoeveel deelnemers wij op 17 mei kunnen rekenen?

U kunt uw bijdrage overmaken naar onze bankrekening:

NL56 INGB 0003 9308 10
t.n.v. SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE,
onder vermelding van: jubileumviering

Met enkele muisklikken kunt u zich hier aanmelden:
http://www.svtwente.nl/vraag_jubileum.html (klik erop of kopieër de link in uw browser).

Lukt het niet? Bel dan Arie Willigenburg, tel. (0546) 86 09 73

Heeft u zich al opgegeven dan hoeft u dat niet opnieuw te doen. Uw opgave is al bekend bij de penningmeester.

Ondervindt u onverwachte problemen bij het bereiken van Stefans-Hof? Bel 06 51 24 86 69. Iemand van het bestuur haalt u dan op. Indien nodig is een rolstoel beschikbaar.

Deze nieuwsbrief vindt u ook altijd op onze website www.svtwente.nl onder www.svtwente.nl/nieuwsbriefActueel.html