Netty Gideonse

Delden

20-11-2020 (81 jaar)

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

Netty was bestuurslid van onze vereniging van 1978 tot 1986.
Mooie herinneringen blijven. Onder andere deze foto uit 1986.

Bestuur SVTwente

netty

In haar 82-ste levensjaar overleed op 20 november in Delden Netty Gideonse-Loot.
Haar betrokkenheid bij de Scandinavische Vereniging Twente was vanaf de oprichting groot. Als gastvrouw en gastheer boden Netty en Paul Gideonse de vereniging onderdak aan voor de deelnemers aan de eerste Luciaviering in 1977.
In de jaren daarna hielden Netty en Paul ‘open huis’ voor diegenen die de befaamde strofiguren maakten die ’s avonds werden tentoongesteld door deze op te hangen in de zaal waar Lucia werd gevierd.
Gedurende acht jaren tussen 1978 en 1986 vervulde zij het bestuurslidmaatschap van de SVT.
Altijd was ze erg betrokken en hielp ze bij voorbereidingen van b.v. Sankt. Hans en lezingen, liep en zong ze mee bij de Luciatåg. Enkele keren werd Sankt Hans ten huize van de familie Gideonse gevierd.

Ook in Saasveld bij de familie Ebbens kon Netty erbij zijn met de grote en dierbare steun van haar Paul. We zullen Netty herinneren als een goede vriendin en trouw lid, en een creatief bestuurslid in de tijd dat de SVT nog in de kinderschoenen stond.

Henk en Margareta Rozendaal, oud-bestuursleden

paul en Netty
Saasveld, 2016 Sankt Hans – Netty en Paul Gideonse

Voor het overlijdensbericht van Netty in de landelijke- en/of regionale kranten, klikt U op:

George Poelman

Enschede

28-08-2020 (102 jaar)

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies

george

In o.a. het AD en Tubantia staat een artikel over George, met als titel :

Met vakbondsman George Poelman (101) sterft stuk Twentse textielhistorie

Voor het overlijdensbericht van George in de landelijke- en/of regionale kranten, klikt U op:

Miep van Stokkum-Oldenbeuving

Ruurlo

09-07-2020 (88 jaar)

Miep was lid van onze vereniging van 14-10-2014 tot 01-01-2020. Zij heeft ons vele tips voor lezingen gegeven, waarvoor wij haar zeer erkentelijk waren.

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

Voor het overlijdensbericht van Miep in de landelijke- en/of regionale kranten, klikt U op: