terug naar Baltische landen


Baltische landen

De Baltische Landen hebben, naast hun ligging en hun vergelijkbare grootte, met elkaar gemeen dat ze zich alle drie aan het eind van de Eerste Wereldoorlog losmaakten van Rusland, dat toen in een burgeroorlog verwikkeld was. Tussen 1918 en 1940 waren ze onafhankelijke republieken. In het Molotov-Ribbentroppact van 1939 kwamen nazi-Duitsland en Rusland overeen dat de Baltische landen in de invloedssfeer van Rusland mochten komen. In juni 1940 werden de landen door de Russen bezet, maar in 1991 werden ze opnieuw onafhankelijk. In 2004 traden ze toe tot de EEG en de NAVO.

In 2006 zijn wij op het idee gekomen, om in deze landen onze vakantie door te brengen. Het onbekende trok ons het meest aan, en daar zijn we zeker niet in teleurgesteld.
In 2007 hebben we deze landen bezocht en kwamen we in contact met een Nederlandse campingbeheerder, die al sedert 1992 in Litouwen woont. Eerst was hij captain van de Litouwse wielerploeg op de olympische spelen en later is hij met een Litouwse getrouwd en woont nu op het platteland en heeft een prima camping waar veel Nederlanders een gedeelte van hun vakantie doorbrengen. Hij helpt veel straatarme bewoners die in de wijde omgeving wonen.

In totaal hebben we 4 vakanties in deze landen doorgebracht en hebben we ook buiten de hoofdsteden veel gezien en meegemaakt.
Ik hoop dat mijn bijdrage u allen op het idee brengt om een vakantiebezoek aan deze prachtige en interessante landen te brengen.

Ans en Hans van Buuren

baltisch baltisch
baltisch baltisch
baltisch
baltisch
baltisch baltisch
baltisch
baltisch

terug naar Baltische landen