terug naar IJsland


Flora van IJsland (IS)

Is IJsland, saai en groeit er weinig?
Nee, anders hadden we ons deze vakanties wel kunnen besparen.
We hebben nooit enige spijt gehad dit ruige, koude en winderige eiland op te zoeken (2003), we hebben het zelfs nog een keer over gedaan in 2007.

Tijdens onze wandelingen en onverwachte stops op de meest onmogelijke plaatsen heb ik, naast het ontelbare andere moois dat op IJsland te zien is, veel foto’s van de IJslandse flora gemaakt. Elke keer weer stond ik verbaasd hoe bloemen hun best doen om van het “kale” landschap iets moois te maken.
Bij de foto’s heb ik, naast de Latijnse naam, waar mogelijk, de Nederlandse en de IJslandse naam gezet. Misschien onnodig, zelf vind ik het storend als ik foto’s zie waar geen aanvullende tekst bij staat om duidelijk te maken wat de betekenis van het onderwerp is.
Om de juiste naam bij de desbetreffende foto te krijgen viel niet altijd mee. Dat dit uiteindelijk gelukt is, is te danken aan o.a. de zeer uitgebreide site van Dick Vuijk en Flóra Íslands, een IJslandse site. Twee sites die zeker de moeite van het bekijken waard zijn om te ontdekken dat, wat ik heb gefotografeerd nog maar een fractie blijkt te zijn van wat er nog veel meer aan flora op IJsland te vinden is.

Erik en Lies Wijn.

bloem

wilg

bloem

bloem

bloem

bloem

bloem

bloem

achtster

bloem

bloem

bloemen

bloemen

bloem

bloemen

bloem

bloem

bloem

bloem bloem
bloem bloem

wollegras


terug naar IJsland