Scandinavië  - IJsland - Kamperen


menu IJsland

Flora

Hallgrimskirkja

Kamperen

zweden

Watervallen

Zwembaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kamperen in IJsland (IS)

Met de reisgids van Willem van Blijderveen gingen we in 2003 op weg naar IJsland. De tent in de auto en de oversteek van Hirtshals naar Seydisfjördur. Met een onderbreking van een paar dagen op de Faeröer. 

Wat de meeste mensen niet verwachten is dat er heel veel campings zijn op IJsland. Niet alleen voor de buitenlandse toerist, maar ook voor de IJslanders zelf. Zodra het weekend begint gaan de IJslanders er massaal met vouwwagentjes en barbecues op uit. Dus we waren niet alleen.

We waren van plan om een rondje te maken. Met de klok mee. Dat is gelukt. Met alleen een paar nachten in een jeugdherberg in Hafnafjördur. Dat was vlakbij Reykjavik en daar is genoeg te doen. Verder was het droog en goed te doen. Een douche ontbrak nogal eens, maar in IJsland kun je op de meest onverwachte plekken naar een zwembad of is er wel een hotpotje.

Wat het kamperen zo leuk maakt, is de bewustwording van de natuur om je heen. Zodra we de spullen uit de auto haalden, scharrelde er wel een goudplevier rond. Lang hoorde we een raar geluid in de lucht, het leek we iets elektronisch. Totdat het luisteren naar de vogelgeluiden van Nico de Haan, uitkomst bracht. Het was het mekkeren van een watersnip.

Wierden, Ed en Ineke de Graaf

 

ijsland

ijsland
Skaftafell

ijsland
Skaftafell

ijsland
Skaftafell

ijsland
Skogafoss

ijsland
Skogafoss

ijsland
Arnarstapi op Snaefellsnes

ijsland

ijsland

ijsland
Isafjördur

ijsland
Akureyri

ijsland
Seydisfjördur