Glögg

Zweeds drankje, dat meestal tijdens de Lucia viering gedronken wordt.

Hoeveelheden per fles wijn voor 10-12 personen:

- 1 dl rozijnen = 60 gr
- 1 dl amandelen = 60 gr
- 5-7 kardemommer
- 4 kruidnagelen
- 1-2 pijpjes kaneel
- 1 stukje gember
- 2 dl suiker = 175 gr
- eventueel jenever of brandewijn

Alles met de wijn in een pan doen en lang laten trekken (zeker 3-4 uur).
Daarna de noten/rozijnen apart in de glaasjes scheppen en dan de glaasjes verder vullen.

glogg

Tomte glögg

Alcohol vrije Glögg.

- Rozijnen en amandelen vroegtijdig in de week zetten.
- kruidnagel
- Neem siroop, dat aangelengd wordt met water (zie de gebruiksaanwijzing van de siroop) en verwarm dit.

Daarna de noten/rozijnen apart in de glaasjes scheppen en dan de glaasjes verder vullen.

tomteglogg