GlöggZweeds drankje, dat meestal tijdens de Lucia viering gedronken wordt. Hoeveelheden per fles wijn voor 10-12 personen: - 1 dl rozijnen = 60 gr Alles met de wijn in een pan doen en lang laten trekken (zeker 3-4 uur). |
![]() |
Tomte glöggAlcohol vrije Glögg. - Rozijnen en amandelen vroegtijdig in de week zetten. Daarna de noten/rozijnen apart in de glaasjes scheppen en dan de glaasjes verder vullen. |
![]() |
Instructies van de Glögg productie voor onze Luciaviering in december. Glögg voor de SVTwenteRecept voor het maken van 8 liter GLÖGG voor circa 70 personen Door Henk en Sanny van Zijl (december 2018) Ingrediënten 7 pakken druivensap (bij voorkeur van rode druiven) 1 pak zwarte-bessensap 400 gr rozijnen 400 gr amandelen 1 theelepel kardemom 175 gr suiker 30 kruidnagels 1 stukje gemberwortel 1 pakje pijpkaneel
Bereiding Laat de rozijnen en de amandelen in water wellen. Als de amandelen nog niet gepeld zijn: na een nacht in water gaat het pellen makkelijker. Voeg de kardemom en suiker toe. De kruiden kunnen in een koffiefilter met filterzakje in de pan worden gehangen. Laat het mengsel 3 tot 4 uur trekken op een laag vuur of lage stand van de kookplaat. Het mag niet koken! |