terug naar Recepten


Kanelrutor

SVT(wente)-avond met taart

Ska Vara Tårta (wat betekent: "er zal taart zijn") is een vrije vertaling van de afkorting SVT (Scandinavische Vereniging Twente). Zo begon in de 70-er jaren deze traditie van taarten bakken.

Op 8 mei 2020 zou de traditionele slotavond van het seizoen natuurlijk weer gewoon met taart zijn opgefleurd. Maar dit jaar is alles anders en moeten we thuis blijven. Daar kan natuurlijk ook taart worden gegeten! En wat is er dan leuker dan zelf een taart te bakken?
Hieronder een Zweeds recept. Het is niet moeilijk en de ruiten kunnen ingevroren worden voor het geval dat het wat te veel is.

Veel succes!
Tilly Jansen

links op de foto ziet u deze Saftiga Kanelrutor, rechts Härjedalskaka

kaneelruiten

kaneelruiten

Saftiga Kanelrutor - Zachte Kaneelruiten

20 tot 24 stuks

Ingrediënten

100 gram boter op kamertemperatuur
3 dl kristalsuiker
2 eieren
4 theelepels bakpoeder
4 theelepels vanillesuiker
7 dl tarwebloem
3 dl melk

 

 

Topping

175 gram boter op kamertemperatuur
2 dl kristalsuiker
4 dl havermout
1,75 dl tarwebloem
1 eetlepel gemalen kaneel

Doe als volgt:

1. Zet de oven aan op 225 graden
- Klop boter en suiker romig in een kom
- Voeg de eieren toe en klop nog een poosje

2. Meng bakpoeder, vanillesuiker en tarwemeel dooreen en roer dat door het eiermengsel tezamen met de melk
Meng alles snel tot een glad beslag

3. Schenk het beslag in een “långpanna” van circa 30 x 35 cm, bekleed met bakpapier

kaneelruiten

4. Topping

- Kneed alle ingrediënten tot een kruimeldeeg
- Verdeel de kruimels over het beslag

 

kaneelruiten

kaneelruiten

5. Bak de cake onderin de oven gedurende 35 tot 38 minuten

- Laat de cake in de vorm afkoelen voor je hem snijdt

 

kaneelruiten

kaneelruiten


terug naar Recepten