Ska Vara Tårta (wat betekent: "er zal taart zijn") is een vrije vertaling van de afkorting SVT (Scandinavische Vereniging Twente). Zo begon in de 70-er jaren deze traditie van taarten bakken.
Op 8 mei 2020 zou de traditionele slotavond van het seizoen natuurlijk weer gewoon met taart zijn opgefleurd. Maar dit jaar is alles anders en moeten we thuis blijven. Daar kan natuurlijk ook taart worden gegeten! En wat is er dan leuker dan zelf een taart te bakken?
Hieronder een Zweeds recept. Het is niet moeilijk en de ruiten kunnen ingevroren worden voor het geval dat het wat te veel is.
Veel succes!
Tilly Jansen
links op de foto ziet u deze Saftiga Kanelrutor, rechts Härjedalskaka |
|
Saftiga Kanelrutor - Zachte Kaneelruiten |
|
20 tot 24 stuks Ingrediënten 100 gram boter op kamertemperatuur
|
Topping 175 gram boter op kamertemperatuur |
Doe als volgt: 1. Zet de oven aan op 225 graden 2. Meng bakpoeder, vanillesuiker en tarwemeel dooreen en roer dat door het eiermengsel tezamen met de melk 3. Schenk het beslag in een “långpanna” van circa 30 x 35 cm, bekleed met bakpapier |
|
4. Topping - Kneed alle ingrediënten tot een kruimeldeeg |
|
5. Bak de cake onderin de oven gedurende 35 tot 38 minuten - Laat de cake in de vorm afkoelen voor je hem snijdt |
|