Krentenmannetjes

Leuk krentenbroodje in de vorm van een mannetje. Wordt ook in Nederland wel gedaan in b.v. Limburg.

Benodigdheden voor ongeveer 23 mannetjes:

- 750 gr bloem
- 45-50 gr gist
- 4 1/2 dl melk
- 2 eierdooiers
- 100 gr boter
- 50 gr basterdsuiker
- 600 gr krenten en/of rozijnen
- geraspte citroenschil
- 1 afgestreken dessertlepel zout
- ongeveer 50 amandelen
- ongeveer 70 hazelnoten

Bereid het deeg als voor krentenbrood en laat het rijzen.
Na de eerste keer rijzen van het deeg rolletjes vormen van ongeveer 60 gram.
De bovenkant van het rolletje stomp laten; de onderkant inknippen voor de beentjes en de zijkanten inknippen voor de armen.
De linkerarm over de buik leggen en de rechterarm omhoog laten wijzen.
In de holte van de linker arm 3 hazelnoten leggen, als stenen.
Twee amandelen in het hoofd drukken als ogen.
Na opnieuw rijzen: 20 minuten bakken op 200 graden C.

 

 

krentenmannetje