Mazarinkaka med blåbär
Ingrediënten:
200 gr boter
4 dl tarwebloem
3/4 dl suiker
1 eidooier
Amandeldeeg:
500 gr amandelspijs
200 gr boter
1/2 + 1/2 dl suiker
2 eieren
1/2 dl tarwebloem
500 gr blauwe bessen
2 eetlepels aardappelmeel
2 theelepels kaneel
Doe als volgt:
Meng boter, meel, suiker en eidooier in een keukenmachine.
Druk het deeg op de bodem van een 'långpanna' (25 x 35 cm) bekleed met bakpapier.
Laat de bodem 30 minuten in de koelkast rusten.
Bak hem dan in het midden van de oven 10 minuten op 200 graden.
Amandeldeeg:
Meng de amandelspijs en de boter in een keukenmachine,
(Als je het blok spijs met een grove rasp raspt is het makkelijker te verwerken.)
Voeg 1/2 dl suiker, de eieren en de bloem toe en meng alles hooguit enkele seconden.
Spreid de massa over de bodem uit.
Meng de blauwe bessen met het aardappelmeel, 1/2 dl suiker en de kaneel en spreid dat over de amandelmassa.
Bak hem 1 uur in het midden van de oven op 175 graden.
Snijd de cake in stukken terwijl hij nog warm is.
Veel succes!
Tilly Jansen |