Pepparkakor

Een lekker koekje, dat ondermeer tijdens de Lucia viering van de SVTwente geserveerd wordt.

Benodigdheden voor ongeveer 300 stuks:

- 5 dl suiker
- 300 gr boter of margarine
- 1 dl stroop
- 1 eetlepel gember
- 2 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel kruidnagelen
- 2 theelepels fijngestampte kardemom
- 1 eetlepel bakpoeder of bicarbonaat
- 2 dl water
- ca 900 gr tarwemeel

Suiker en boter wit roeren, de stroop erdoor roeren.
Gezeefde meel en kruiden erdoor kneden.
Deeg laten rusten in de koelkast, minstens 1 dag, ingepakt in folie.
Daarna uitrollen en met vormpjes koekjes eruit steken.
Bakplaat bestrooien met meel of gebruik bakplaat papier.
Bakken op 200 graden C, 5 minuten.
Eventueel versieren met glazuur en amandelen.

pepparkakor