Nieuwsbrief 


logo

SCANDINAVISCHE VERENIGING TWENTE

 

Nieuwsbrief no. 5, mei 2023

Inhoud

Van de Voorzitter


Van de Voorzitter,

Daar zit je dan achter de laptop als kersverse voorzitter van de Scandinavische Vereniging Twente om voor de eerste keer voor de nieuwsbrief een voorwoord te schrijven. Een eerste bestuurs- vergadering is er inmiddels geweest en gelukkig zijn er onder de nieuwe bestuursleden gelukkig ook een aantal ervaren mensen, die hun sporen al hebben verdiend. Ik ben daar erg blij mee. We hebben een prachtig fijn nieuw bestuur dat met veel elan is begonnen. Het is mij een eer om in deze nieuws- brief u op de hoogte te brengen van de samenstelling van het bestuur zoals we gezamenlijk besloten hebben op de eerste bestuursvergadering:

2e en 3e voorzitters: Arie Willigenburg en Bob Verschoor
1e en 2e secretaris: Paul Gideonse en Harko Bouwens
1e en 2e Penningmeester: Agnes Hobbelink en Hans van Buuren

Verder hebben we een tweetal commissies benoemd, een selectiecommissie voor de sprekers en een voor de opzet en onderhoud van de website.

Ik zal me ook even kort voorstellen, mijn naam is Gerrit Jan Broeze, 62 jaren jong (dus voorlopig kan ik nog jaren vooruit als voorzitter), getrouwd en woonachtig in Vriezenveen en deels in Noorwegen. Van beroep ondernemer in de ruimste zin van het woord. Van oorsprong heb ik een financieel en marketing achtergrond. Verder heb ik naast mijn onderneming nog vele hobby’s, tijdens de kerst heb ik jullie al mijn getoeter op de midwinterhoorn laten zien.

Als voorzitter heb ik ook nog eens goed gekeken naar onze statuten en het doel van onze vereniging is de bevordering en het vergroten van de kennis van de Scandinavische cultuur en talen, alles in de ruimste zin van het woord.
Dat is dus helder en het motto van de SVT:

Like barn, leker best
Tak hvor meg,
Jan


 

 
logo

Scandinavische Vereniging Twente